't Eggenhof
Parel in 't groene Haspengouw
Home Logies Praktisch Omgeving Links Contact
Geschiedenis
Attracties
Omgeving


Gingelom is een uitgestrekte landelijke taalgrensgemeente waar je alle ingrediënten van de Haspengouwse landbouwstreek kan terugvinden: landelijke rust, een open en licht golvend landschap van akkers en fruitbomen, enkele bosjes, holle wegen, dorpskernen geconcentreerd rond de kerk en gedomineerd door imposante vierkantshoeven. Gingelom bestaat voor meer dan 85% uit groen en is dus een ideaal plekje voor wie eventjes het zenuwslopende lawaai van een jachtig leven wil vergeten of toeristische trekpleisters wil vermijden.

 

Gingelom ligt op de Haspengouwroute, een mooie auto- en motoroute (lus 1) doorheen Haspengouw, maar ook voor fietsers en wandelaars bijvoorbeeld is de streek een waar paradijs. Het fietsroutenetwerk Haspengouw-west leidt je via rustige en veilige fietspaden (36 km) langs de natuurlijke en historische rijkdom van onze 11 kerkdorpen. Je kan via een knooppuntensysteem de afstand, het vertrekpunt en de richting bepalen.

 

Naast een rijke geschiedenis, vind je in de omgeving van Gingelom een aantal toeristische attracties die de moeite waard zijn om te ontdekken. Toeristische brochures over de regio en bezoektips zijn gratis te verkrijgen in het Eggenhof. Kaarten met de Haspengouwse fiets-en autoroutes (€ 7,5) zijn tevens (op aanvraag) verkrijgbaar.